Bu 5 ipucu ile ruh halinizi ve sindirim sağlığınızı iyileştirin
Bağırsaklar insan vücudunun ikinci beyni gibidir. Bağırsak sağlığı ve sindirim sorunları şiddetli ruh hali değişikliklerine yol açabilir ve bunun tam tersi de geçerlidir. İşte bağırsak sağlığınızı ve ruh halinizi iyileştirmenin beş yolu!
Probiyotiklerin faydaları
Probiyotikler, gıda ve takviyelerde bulunan dost bakterilerdir. Probiyotiklerin sindirim, bağışıklık tepkisi, vitamin üretimi, kolesterol metabolizması, detoksifikasyon, beyin işlevi ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi vücut işlevine yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu faydalı bakteriler, maya büyümesini uzak tutarak sağlıklı yaşamı destekler. Aşırı maya büyümesi, alerjiden depresyona ve astıma kadar her şeyle ilişkilidir. Yoğurt ve kefir gibi gıda kaynaklarından probiyotik almak kolaydır, ancak ek olarak da tüketilebilir.
Probiyotik Takviyeler Maliyetli Mi ?
Probiyotik takviyeleri maliyetli olabilir, ancak bağırsak bakterilerinizi iyileştirmek için çok para harcamanıza gerek yok. Lahana turşusu veya kefir gibi fermente gıdalar, gastrointestinal fonksiyonu iyileştirmede aynı derecede iyidir. Ayrıca yoğurt veya kombucha gibi probiyotik açısından zengin yiyecekleri öğün aralarında da alabilirsiniz. Sindirimi iyileştirmek ve şişkinlik, gaz, kabızlık ve ishal gibi yaygın mide problemlerinden kaçınmak için günde iki porsiyon probiyotik açısından zengin gıdayı hedefleyin.
Daha fazla fermente gıdalar tüketin
Bu gıdalar, bağırsağınızda sağlıklı bir bakteri dengesi oluşturmaya yardımcı olan mükemmel bir probiyotik kaynağıdır. Ayrıca, depresyonun önlenmesiyle bağlantılı olan B-12 vitamininin harika kaynakları olabilirler. Fermente gıdalar arasında lahana turşusu, turşu ve yoğurt bulunur.
Evde Yapabileceğiniz Probiyotik Zengin Besinler
Bağışıklık sisteminizin %70’inden fazlasının bağırsaklarınızda olduğunu biliyor muydunuz? Bu doğru – ve hepsi bu değil. Araştırmalar, depresyon ve anksiyete ile birlikte ülseratif kolit veya irritabl bağırsak sendromu gibi bağırsak rahatsızlıklarından mustarip kişilerin sistemlerinde düşük seviyelerde probiyotiklere (iyi bakteri) sahip olma eğiliminde olduğunu göstermiştir.
Yiyebileceğiniz Prebiyotik Zengin Besinler
Sarımsak, Pırasa, Soğan, Rezene, Kereviz Kökü. Bu gıdaların, Lactobacillus Acidophilus veya Bifidobacterium bifidum gibi faydalı florayı besleyerek sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu iyileştirdiği gösterilmiştir. Fermente gıdalar, iyi bakteri popülasyonunuzu artırarak bağırsak sağlığını iyileştirmek için de iyidir. Ev yapımı lahana turşusunu deneye bilirsiniz!